Automatisk gränskontroll

Automatisk gränskontroll – kortare köer, högre säkerhet

Airports - Automated border control

Airports - Automated border control

Översikt

Kortare köer och ett förbättrat passagerarflöde vid gränskontrollen är inte bara till nytta för den övergripande satsningen på att förbättra flygplatsens effektivitet, utan minskar även trycket på gränspolisens personal.

Detta ger dem mer tid att ta hand om resenärer som behöver särskild assistans – t.ex. familjer, grupper och funktionsnedsatta – utan att försena övriga resenärer.

Automatisk passkontroll hjälper till att uppnå dessa mål och ger ytterligare fördelar, t.ex. kan ogiltiga eller förfalskade dokument upptäckas automatiskt.

Funktioner

Kabas lösning består av en sensorförsedd spärr med en slussfunktion som automatiskt kontrollerar dokumentets giltighet och separat verifierar dokumentinnehavarens identitet. Detta system har följande fördelar:

  • Det minskar den monotona arbetsbördan för gränspolisens personal och låter dem göra bättre och snabbare kontroller av passagerare som kräver särskild granskning.
  • Det hjälper till att snabba upp gränskontrollerna genom minskad väntetid vid gränskontrollen.
  • Biometrisk verifikation förhindrar bedräglig användning av pass och ID-kort.
  • Om verifieringen misslyckas leds passageraren direkt till den manuella passkontrollen utan att blockera passagerarflödet.

Dokument